Dit product delen? linkedin

Huisvestingsadvies

Huisvesting is een interessant onderwerp binnen organisaties en vaak lastig om mee om te gaan. Al was het maar omdat iedereen er verstand van heeft en het redelijk direct ieders functioneren en werken raakt.

Binnen newDirections gaan we een stap verder en stellen de huisvesting ter discussie, zowel het bestaan, de plaats, de vorm, de functie en de kosten. Want ook hier zien we helaas dat vanuit de beheerderrol of onder invloed van de verkeerde vrienden niet de meest optimale keuzes zijn gemaakt in de loop der jaren. En zeker niet getoetst aan de facilitaire grondbeginselen rond huisvestingsvraagstukken.

Een schouw in openheid, zonder franje, direct en zeker, daar gaat het om. Om vandaar uit op basis van de goede informatie, doorspekt met toekomstvisie te komen tot een bij de context en tijd passende huisvestingsoplossing.

Een oplossing die veel flexibiliteit en creativiteit in zich dient te hebben, al was het maar om de komende jaren te kunnen meebewegen met de organisatie.

 

Elementen die hierbij aan de orde komen zijn locatiekeuze, gebouwmassakeuze, selectie van betrokken derden, opstellen vlekkenplannen, opstellen programma's van eisen van de diverse functies binnen de huisvesting, etc.

 

Maar ook simpelweg zorgen dat er een advies klaar ligt om binnen de organisatie een plek te creëren waar de huisvesting en de al daar mee samenhangende zaken beheerd zullen gaan worden.

 

 

EEN GOEDE JAS VOOR HET PROCES

 
< Terug naar het overzicht.